Αν δεν έχετε μάθει να κάνετε σκι, το χιονοδρομικό κεντρο σας προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για σας.

Οι πίστες του σκι στο Παμπόροβο έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Από πράσινο - κατάλληλο για αρχάριους σε μαύρο - μια πρόκληση για τους επαγγελματίες- με μήκος 37 χιλιόμετρα και συνολικο μηκος με πίστες του σκι πάνω από 65 χιλιόμετρα. Οι περισσότερες είναι πίστες για αρχάριους σκιέρ και σνόουμπορντερς - πράσινο και μπλε. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για κρος-κάουντρι σκι με πάνω από 30 χιλιόμετρα διαδρομής που περνά μέσα από τα γραφικά βουνά της Ροδόπης φτάνοντας μέχρι το χωριό Μούγλα. Όλα τα τμήματα στο χιονοδρομικό κέντρο ξεκινούν από το Όρος Snow (1926 μέτρα).

Χωρίς απότομες κορυφές, με μορφολογία που δεν επιτρέπει το σχηματισμό χιονοστιβάδων, και τον κίνδυνο εξόδου από τα όρια της πίστας έξω να είναι ελάχιστη.

Νυχτερινό σκι

Ζήστε από κοντά την επιβλητική πίστα "The Wall" δείτε την να φωτίζεται και να σας προσκαλεί σε μια από τις πιο ελκυστικές εμπειρίες για επαγγελματίες σκιέρ και σνόουμπορντερς, για νυχτερινό σκι. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, το νυχτερινό σκι διαρκεί 18:00 - 22:00 και εξυπηρετείται από τον ανελκυστήρα Νο 2 Studenetz.

Σνόουμπορντ

Το Pamporovo προσφέρει άριστες συνθήκες για την εξάσκηση σνόουμπορντ. Το θέρετρο έχει την μοναδική, 105 μέτρων, πίστα halfpipe στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις κάθε σεζόν. Η ευνοϊκή θέση του Fun park στο Παμπόροβο με τους ανελκυστήρες, τις ελκυστικές συσκευές και τα προκλητικά άλματα προσελκύει μεγάλους και μικρούς μεταξύ των οπαδών του σνόουμπορντινγκ στο θέρετρο.

Freestyle

Τα χαρακτηριστικά του εδάφους στο Παμπόροβο και η κατανομή του πράσινου στα βουνά το καθιστούν ελκυστικό και κατάλληλο για την εξάσκηση freestyle σνόουμπορντ και σκι. Λόγω της ποικιλομορφίας, η χιονοδρομία εκτός πίστας συνδυάζει την ευχαρίστηση του freeride με το αίσθημα της ασφάλειας.

Έλκηθρο αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στο Παμπόροβο άρχισε να αναπτύσσεται ένα πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σπορ, το ski-doo ή snowmobile. Το άθλημα αυτό μπορεί να εξασκηθεί σε πολλούς λόφους με κλίση και λιβάδια έξω από την επίσημη διαδρομή του χιονοδρομικού κέντρου. Με snowmobiles μπορούν να οργανωθούν καταβάσεις και περίπατοι ανάμεσα στις πλαγιές με τους φίλους σας.

μεγαλόσωμος ομάδα ζυγό

Τα αρκτικά σκυλιά ελκήθρων Χάσκυ στις πίστες του σκι του Παμπόροβο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο θέρετρο. Η διαδρομή στο χιόνι με έλκηθρο διαρκεί περίπου 20 λεπτά, για όσους επιθυμούν αυτή την ελκυστική βόλτα, συνιστάτε για παιδιά που απολαμβάνουν να έρχονται σε επαφή με τα εξαιρετικά φιλικά και εκπαιδευμένα ζώα.

Διασκέδαση το καλοκαίρι

Το Παμπόροβο είναι επίσης ένα από τα πιο ηλιόλουστα μέρη στην Βουλγαρία - κατά μέσο όρο 240 ημέρες το χρόνο εδώ ο καιρός είναι καθαρός. Εκτός από χειμερινό θέρετρο το Παμπόροβο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές. Τους καλοκαιρινούς μήνες, θα βρείτε δροσιά και ηρεμία. Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για αναψυχή. Πιθανές ημερήσιες εκδρομές σε Broad Luka, Stoykite, Gela, Bachkovo, το μοναστήρι φρούριο Bachkovo, το Smilian, και τα μονοπάτια πεζοπορίας στο κοντινό Τσεπελάρε, τις όμορφες γέφυρες, το Σμόλιαν και τις λίμνες του και το παρατηρητήριο Ρόζεν. Οργανώνονται για τους λάτρεις των σπηλαίων ολοήμερες αποδράσεις στα σπηλαία της περιοχής αφιερωμένα στο χόμπι τους.

Στην περιοχή του Σμόλιαν το όμορφο σπήλαιο Uhlovitsa και το υπέροχο Devin, τα τρία πιο γνωστά σπήλαια μακριά από το Παμπόροβο - Γιαγκόντινα, ο λαιμός του διαβόλου και Haramiiska. Στην πόλη του Τσεπελάρε βρίσκεται το μοναδικό μουσείο στη Βαλκανική Χερσόνησο αφιερωμένο στη σπηλαιολογία. Στην πόλη του Σμόλιαν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλανητάρια.


Οι καλύτερες προσφορές για να φάτε στην περιοχή.